We’re hiring: fundraiser coordinator (Dutch required)

Vacature Fundraiser

We’re hiring: fundraiser coordinator (Dutch required)


We’re growing, so we’re hiring! The Jimmy Nelson Foundation is looking for a fundraiser to help us reach our ambitions. As the position requires excellent command of the Dutch language, the description of the position and requirements below are in Dutch. If you know someone who fits the bill, don’t be shy: sharing is caring!

Vacature fundraiser/-coördinator (24-40 uur per week)

Organisatie

De Jimmy Nelson Foundation ondersteunt culturele diversiteit wereldwijd, met de nadruk op inheemse culturen. Met onze partners zetten we ons in voor bewustwording van de waarde van de culturele weelde, faciliteren we cultureel onderwijs en werken we samen om de continuïteit van culturele expressie te waarborgen.

We zijn gevestigd in Amsterdam, maar vanwege de nauwe betrokkenheid van naamgever en fotograaf Jimmy Nelson zijn veel van de activiteiten van de Jimmy Nelson Foundation internationaal georiënteerd. Na een vliegende start zijn we op zoek naar versterking.

Functieomschrijving: Fondsenwerver/-coördinator

Als fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het fondsenwervingsbeleid van de onlangs gestarte Jimmy Nelson Foundation. Je draagt zorg voor het uitbreiden van het netwerk aan medestanders en bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de relaties met het bestaande netwerk.

Je organiseert (internationale) evenementen, publiceert in eigen en externe media en draagt zorg voor het (laten) uitvoeren van direct marketing-activiteiten zoals de inzet van direct mail en Adwords advertising.

Je werkt onder het bestuur, waar je maandelijks aan rapporteert. Je werkt nauw samen met de overige medewerkers, specifiek met hoofd Beleid. Je evalueert regelmatig het fondsenwervingsbeleid en past aan waar nodig.

Profiel

We zoeken voor onze jonge stichting een zelfstandig werkende en resultaatgerichte fondsenwerver. Je hebt een pioniersmentaliteit. Je weet kansen en ontwikkelingen in de charitatieve sector te herkennen en ze om te zetten in een effectief fondsenwervingsbeleid. Je neemt je verantwoordelijkheid in het behalen van resultaat.

Je beschikt over uitmuntende sociale vaardigheden en bent een geboren netwerker. Je bent flexibel wat betreft werktijden en je reist graag voor je werk.

Je werkt georganiseerd en zorgvuldig. Je bent uitstekend in staat doelen en prioriteiten te bepalen en je weet de juiste middelen in te zetten om deze doelen te bereiken. Je vindt het leuk om team en bestuur te enthousiasmeren.

Eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • recente werkervaring in een vergelijkbare functie
 • kennis van en ervaring met de inzet van fondsenwervende technieken (zoals bijvoorbeeld evenementen, persoonlijke gesprekken, direct mail, advertising en telemarketing)
 • kennis van en ervaring met het opzetten van het fondsenwervingsbeleid binnen een organisatie
 • ervaring of affiniteit met mondiale cultuurprojecten
 • flexibiliteit in werktijden, -locaties en periodes
 • omgeving Amsterdam
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal

 

Wij bieden

 • Salaris conform zwaarte functie en ervaring kandidaat
 • Internationale werkomgeving
 • Flexibele werktijden
 • Groeimogelijkheden
 • Dynamisch team

 

Sollicitatie

We streven naar spoedige indiensttreding. Heb je belangstelling en voldoe je aan het profiel, stuur dan een gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae naar Reinier Vriend (reinier@jimmynelsonfoundation.com). Reactie volgt zo snel mogelijk.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.